Life Care cosmetice BIO in Romania

 

Invinge artrita cu remedii naturiste!

Posted by moisescu lucian on Wednesday, July 28, 2010
Fiecare dintre noi cunoaste pe cineva cu o suferinta reumatica, arata statisticile, unul din 5 europeni suferind de o boala reumatica cu consecinte majore.

Artrita este termenul folosit pentru denumirea a peste 100 de afectiuni reumatice. Daca simti ca te dor articulatiile, nu astepta sa se deformeze, mergi la medic si verifica daca aceste dureri sunt provocate de artrita. Cu cat diagnosticul e mai precoce si tratamentul inceput din timp, cu atat calitatea vietii va fi mai putin afectata.
Cele mai frecvente tipuri de artrita sunt osteoartrita si artrita reumatoida si au simptome similare precum durere, rigiditate si flexibilitate redusa. Pe langa numeroasele tratamente existente, alimentatia echilibrata si greutatea corporala sanatatoasa joaca un rol important in mentinerea unor articulatii puternice.

Uleiul de masline, busuiocul si urzicile te scapa de dureri

Iata cateva metode care te ajuta in lupta impotriva artritei propuse in cartea "50 Things You Can Do Today To Manage Arthritis", scrisa de Wendy Green.
Uleiul de masline. Nu numai ca previne aparitia artritei reumatoide, ci omega 3 si antioxidantii din uleiul de masline joaca un rol important in reducerea inflamatiilor. Un rol protectiv mare a fost observat in cazul consumului de legume preparate in ulei de masline.
Ceai de urzici. Acest remediu este folosit de sute de ani in tratarea artritei si nu numai. Cercetatorii sustin ca urzicile reduc simptomele in cazul osteoartritei. Frunzele acestei plante sunt bogate in vitamine si minerale, contin calmante naturale si detin proprietati antiinflamatorii.
Busuiocul contine ulei volatin denumit eugenol, cunoscut pentru proprietatile antiinflamatorii similare cu cele ale aspirinei. Adauga busuioc in paste sau salate si bucura-te atat de gustul deosebit cat si de nutrientii continuti.
Consuma alimente bogate in fier (somon, sardine, ton, oua, ficat) pentru a evita anemia pentru ca aceasta poate favoriza dezvoltarea artritei reumatoide.
Lucreaza-ti muschii. Tehnicile de relaxare te ajuta sa scapi de tensiune si disconfort simtit in muschi. Incearca tehnici de respiratie, meditatie sau yoga pentru a-ti intari musculatura si pentru a o relaxa. De asemenea exercitiile efectuate in apa calduta (hidroterapia) sunt folositoare, pentru ca greutatea corporala este sustinuta iar miscarile efectuate in apa duc la cresterea puterii musculare si a rezistentei. Activitati precum exercitiile de stretching sau mersul prin apa antreneaza articulatiile fara a le forta.
Protejeaza-ti articulatiile. In indeplinirea sarcinilor de zi cu zi trebuie sa eviti sa iti fortezi articulatiile. Durerea reprezinta un semn ca trebuie sa iei o pauza si sa te relaxezi. Incearca sa eviti ridicarea unor obiecte grele folosindu-ti articulatiile afectate si pozitiile incomode pentru articulatii.

Artrita = dizabilitate

Una dintre cele mai frecvente forme de artrita este artrita reumatoida care, ca si celelalte tipuri, are drept consecinta dizabilitatea. Artrita reumatoida este o boala autoimuna: sistemul imunitar (care de obicei actioneaza pentru apararea organismului), ajunge sa lucreze impotriva propriului organism. Cum se poate intampla acest lucru dintr-o data nu este clar inca. Artrita se poate instala pe nesimtite sau poate aparea brusc.
"Artrita reumatoida este o afectiune severa, care afecteaza capacitatea de munca," declara dr. Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului. Aparitia unor leziuni viscerale este responsabila de scurtarea duratei medii de viata cu 5 pana la 10 ani. Consecinta majora a acestei afectiuni este dizabilitatea. "Pierderea capacitatii de munca este cea mai costisitoare consecinta a artritei reumatoide precoce," completeaza dr. Codreanu.
In ciuda progreselor majore din domeniul terapiei, pana in prezent nu se cunoaste nici un remediu curativ pentru artrita reumatoida, dupa cum nu sunt disponibile nici metode profilactice. Tratamentul optim al bolii necesita un diagnostic precoce, precum si utilizarea la timp (adica suficient de devreme) a agentilor care reduc probabilitatea leziunilor articulare ireversibile.